сряда, 16 март 2011 г.

Диане 35

Диане 35


 Какво е Диане 35?
Вид на лекарствения продукт
Всяка таблетка съдържа малко количество от два различни хормона. Това са cyproterone acetate (прогестоген с антиандрогенни свойства) и ethinylestradiol (естроген). Поради малкото количество хормони Диане 35 се счита за продукт с ниска концентрация. Съставът и свойствата на лекарствените вещества на Диане 35 дават възможност с него да се лекуват заболявания, дължащи се или на увеличена продукция на андрогени или на повишена чувствителност към тях.
Лечението с Диане 35 води - обикновено след 3-4 месечно лечение - до оздравяване на съществуващите поради акне пъпки. Излишната мазнина по кожата и косата обикновено изчезва по-рано. Отпадането на косата, което често придружава себореята, също отслабва. При жени с леки форми на хирзутизъм и по-специално с леко увеличено окосмяване по лицето се очакват резултати след няколко месечна употреба.
Поради комбинацията на двете лекарствени вещества Диане 35 има свойствата на комбинирана контрацептивна таблетка: ако се приема правилно (без пропускане на таблетки) рискът от забременяване е много нисък. Затова едновременната употреба на хормонални или други контрацептиви не е необходима. Ако преди това е употребявана хормонална контрацепция, тя трябва да се спре.
Диане 35 може също така да прояви и някои позитивни за здравословното състояние ефекти, които са известни за контрацептивните «хапчета». Менструалният период може да е по-кратък и да протече по-леко. Резултат от това е намаленият риск от анемия. Менструалните болки могат да са по-слаби или напълно да изчезнат.

Няма коментари: